IGLOOTEL
Upplev och övernatta i ett fruset mästerverk.
IGLOOTEL
Ta chansen att uppleva kyla, flärd och arkitektur i en bokstavligt talat svårsmält mix!
IGLOOTEL
Igloo med spa, guidade turer och unika upplevelser mitt i vintern.
Föregående
Nästa

Upplev ett fruset mästerverk på Pite Havsbad

Sen urminnes tider har det fungerat som hem för inuiter i samband med jaktstrapatser i arktiska områden. I en tyskdesignad jättelik lyxversion intar igloofenomenet Pite Havsbad vintern 2020. Ta chansen att uppleva kyla, flärd och arkitektur i en bokstavligt talat svårsmält mix!

glootel, som konceptet tillika konstruktionen heter, är exklusivt designat av Akademin för hantverksdesign i tyska Aachen. Med is och snö skapas ett jättelikt komplex med skiftande teman från säsong till säsong. 

Etableringen på Pite Havsbad är ett samarbete med tyska FlyCar som tidigare jobbat med samma upplägg i Arjeplog. En lämplig partner på en viktig resa tycker Pite Havsbads VD, Kristoffer Lundström.

– Vi är ett av Nordens främsta resmål under sommarhalvåret, nu tar vi steget mot en liknande ställning inom vinterturismen. Samarbetet med FlyCar kommer lägligt då de har lång erfarenhet av att locka bland annat tyska besökare till Sverige med en kombination av direktflyg och unika resmål. 

Etableringen av Iglootel sker i direkt anslutning till Pite Havsbads spa-anläggning som ligger på stranden. Med havet som närmaste granne får igloobesökarna en mäktig vy över oändliga vidder och nära till andra vinteraktiviteter. 

Utöver satsningen på Iglootel utökas erbjudandet med bland annat isbrytare, snöskoterturer och hundspann för den som önskar årstidsanpassade upplevelser. Vintersatsningen tillsammans med andra betydande investeringar och byggnationer ska ta Pite Havsbad till nya höjder.

– Vi har satsat offensivt på allt ifrån att renovera hotellrum till att bygga nya restauranger, säger Tobias Lindfors, ordförande och ägare Pite Havsbad Group. Nu är vi redo att lyfta Pite Havsbad till en ny nivå, lokalt som internationellt och skapa unika reseanledningar året om!

Läs mer om våra företagserbjudanden här