CAPE EAST
Norrlands största SPA hotell med världens största bastu beläget vid Sveriges östligaste punkt.
CAPE EAST
Norrlands största SPA hotell med världens största bastu beläget vid Sveriges östligaste punkt.
CAPE EAST
Norrlands största SPA hotell med världens största bastu beläget vid Sveriges östligaste punkt.
Föregående
Nästa

Prisat spahotell öppnar igen

Redan när Cape East öppnade första gången gick ryktet om det unika hotellet i Haparanda. Ett rykte som visade sig stämma. En genomtänkt och påkostad design i kombination med ett läge som är mycket svårt att klaga på, gav inget vatten på kvarn för den som tillät sig tvivla. 

Det intressanta med Cape East är dock inte bara den tjusiga arkitekturen och vyn över Torneälvens mynning. I likhet med andra saker i livet är det insidan som räknas. Med bland annat världens största bastu samt en stor variation av bassänger och vattenelement som sammantaget kan liknas med ett lyxigt äventyrsbad för vuxna. 2017 förvärvades hotellet av Pite Havsbad Group och har sedan dess genomgått en omfattande renovering, där briljansen i Cape East har bevarats och nu får skina i en ny och fräsch förpackning. 

Intresset inför återinvigningen är och har varit mycket stort under hela resan enligt Hotellchef Johanna Salmi. 

– Ända sedan affären blev känd har vi tagit emot en stadig ström av förfrågningar från tidigare besökare, inte minst via sociala medier. Det känns oerhört roligt att många längtar efter att få komma tillbaka och vi jobbar stenhårt på att infria alla förväntningarna och mer därtill, säger Johanna. 

 

De 154 rummen med kapacitet för 300 gäster har renoverats i Skandinavisk stil och även restaurang och lobby har fått sig en rejäl uppfräschning. Restaurangköket är toppmodernt och kommer att leverera mat med fokus på lokala råvaror. 

Satsningen i Haparanda ligger väl i linje med hotellkoncernens breda investeringsoffensiv. En viktig drivkraft är tron på norra Sverige som besöksmål.

– Besöksnäringen i norra Sverige ska åt ett håll och det är framåt, jag är helt övertygad! säger Tobias Lindfors, Ordförande och ägare Pite Havsbad Group.

– Det finns mycket kvar att göra men Cape East i egenskap av ett riktigt spa-hotell är en viktig del i kedjan och erbjudandet.

Läs mer om våra företagserbjudanden här